Freeedag!

Äntligen är den här, fredagen. Meja har frågat hela veckan.. när är det helg? Vad är det för dag? Är det helg idag? Mormor och morfar kom förbi och fikade ikväll, bruna som pepparkakor och med GODIS! I två veckor har Meja frågat "har mommo kommit hem nu?" varenda morgon.. men nu är väntan slut, mormor och morfar är hemma i Sverige igen och ordningen är återställd.

Och imorgon kommer farmor! Det blir också toppenkul! Meja har länge frågat när hon ska komma och sova över igen och nu kommer hon! Jag ska, min vana trogen, jobba imorgon. Men det brukar vara mat på G när jag kommer hem och det är lyxigt. Vi har världens bästa farmor!


Morgon-tv när den är som bäst


Blommor - till mig?


Idag fick JAG blommogram till jobbet! :)


Hej kompis!

Meja har haft en riktig kompisvecka! I tisdags var vi ju hem till Gustav och hälsade på och i lördags hade vi äran att få ha Gustav hos oss. Han kom redan efter nio på morgonen och åkte inte förrän  närmare halv fem. En heldag! Vi hann med allt från bad till stadstur, shopping, lek & bus, lördagsgodis och film. Meja slocknade som en klubbad säl på soffan innan han ens gått hem, oartigt!


Såhär gulliga är dom i badet..


I söndags pysslade vi på med lite av varje, och på eftermiddagen styrde vi kosan mot Harrträsk för att hälsa på familjen Wiklund. Ruben var inte hemma så Meja (och vi) fick nöja oss med hans charmanta lillebror Axel. Nöjdare unge får man leta efter! :)


Axel Wiklund himself


Hos Eva, Erik, Ruben och Axel finns det massor av saker att leka med och böcker att läsa, Meja var mycket nöjd!

     
En bok som lät roligt, grodspelet vi gav Ruben i treårspresent och så garaget förstås!


I övrigt har väl veckan inte bjudit på så mycket skojigheter, åtminstone inte om man frågar mig. Skulle helst dra täcket över huvudet och krypa fram lagom till jul. Vi ses där!




Fars dag och sånt.

Jag kan irritera ihjäl mig på folks uttal av fars dag. Det heter FARS DAG och inte farsta. Farsta är en förort till Stockholm. Då det så. Men är det ett ord eller två?

Per blev iallafall väckt av två barn med varsitt paket på söndag morgon, och sen åt vi tårta till frukost! Eller, efter frukosten kanske jag ska säga. Meja var eld och lågor, TÅRTA på morgonen!! Men när det väl kom till kritan ville hon inte ens ha..


Prinsesstårta från Condis!


Efter frukosten var det dags för barngympan och Meja skuttade glatt iväg med pappa. Hon är alltid så laddad, väljer kläder och fyller vattenflaskan.



Dagens gympaoutfit..


I måndags var det två trötta Bolibompahjältar i soffan, jag var tvungen att ta fram kameran. Observera Mejas sovstil, tror ni att hon fick någon luft? Hon var helt rutig i ansiktet när jag bar in henne till sängen.


Snark!


Ikväll har vi varit till Hertsön och hälsat på hos Fredrik, AK, Viktor, William och Gustav. Det var SÅ länge sen och Meja frågar  V A R E N D A  dag om hon inte ska få "åka till Gustav annan dag". I morse hade jag inte hjärta att säga nej utan gjorde upp med AK att vi skulle ses på kvällen. Vi beställde hem mat från Mamma Mia och fikade sedan Frediks kladdkaka framför brasan. Mysig kväll. Skön fåtölj har dom! :)

Nu är det godnatt härifrån!






SNÖ!

Snön har kommit till stan! Meja ville inget hellre än att gå ut i "vädret" i morse så vi klädde på oss, provade snowracern runt huset, åkte lite skidor, gjorde snöänglar och byggde en ljuslykta och fina snögubbar.

    

Det var en helt galen dag igår, förutom att vi var i Kuriren, Aftonbladet och på tv så var vi tydligen på både RixFM och P3. Pers telefon gick varm, det var Aftonbladet, SvD, TV4 Norrbotten och TT och sen Aftonbladet igen.. varför har dom inte ringt från Allers?? Eller iallafall Året Runt?

Ha en mysig lördag alla (eventuella) läsare! Det ska vi ha!


I media

Idag rullar tv-inslaget om Mejas dagisfotoretuschering på 24Norrbotten, www.24norrbotten.se/tv/. Man kan även läsa Kurirens artikel här; http://www.kuriren.nu/nyheter/artikel.aspx?articleid=5128604 och även Aftonbladet har skrivit några rader; http://www.aftonbladet.se/wendela/article6076492.ab.

Shit, vad stort det här blev med ens.

Nu åker vi mot finska landet!

Godnatt!



Det är jobbigt att vara kändis för en dag!


Det bästa med torsdagar

Nu har vi haft två nätter med växtvärk, det är inte kul. Meja gråter förtvivlat och skriker "aj, aaaj, det gör jäääätteont" och jag masserar benen. I natt försökte jag lura i henne lite Alvedon i vällingen men den går hon visst inte på längre. "Det smakar inte gott, mamma"..

I morse började jag med att be om ledigt imorgon, bara för att jag kan. :) Sen var jag tvungen att ringa Per och fråga om inte han också skulle söka ledigt.. Lyxigt. Imorgon ska vi åka utomlands, Finland tur och retur.

Och vilken eftermiddag det har varit idag! Klockan kvart över fyra står jag på Ica i stan och får veta att TV kommer och filmar hemma hos oss om 45 minuter.. schysst! Så före fem dyker 24 Norrbotten upp och efter det kommer Kuriren och fotograferar. Imorgon lär Meja synas i både tv och morgontidning! Hade jag vetat detta hade jag kanske duschat ungen eller åtminstone klätt henne i några rena kläder.. :D Nåja, NU har hon fått ett bad iallafall.





Tisdag.

Det gick jättebra hos sjukgymnasten idag, Elisabet var nöjd med vad hon såg. Meja fick leka i en gympasal, hoppa studsmatta, kasta boll, åka rutchkana, gå i trappa, hoppa jämfota, rita, trä pärlor, öppna burk osv. Jag tror att hon tyckte att det var riktigt kul!

Efter sjukgymnasten och efter att ha kollat upp en ev. urinvägsinfektion ville Meja ha en kaka med sylt, men eftersom det inte fanns en sån någonstans dög det med en Spiderman-tidning.

Det blev en kort dag på jobb och dagis, men Meja tjurade ändå ihop under middagen, sådär som hon gör när hon mest bara är trött. Det fanns TOMATBITAR i köttfärssåsen!! Hon petade i sig pyttelite mat och slocknade på soffan rätt tidigt.


Liten och sliten. Och lortig.



Medan Meja sov bakade jag morotsmuffins! Jag blandade färg och fixade orange kokos också, det borde ge pluspoäng!?

Sen har jag avverkat Halv åtta hos mig, Plastikkirurgerna och Kattis & Company och nu är det dags att krypa i säng. Imorgon är det en helt vanlig onsdag, tråkigt nog. Men Kuriren ska ringa!

Godnatt! Är det nån som hittat hit än?





Godmorgon!

Idag ska vi till "suknasten" med Meja, så vi har en ovanligt slö morgon. 9:30 ska vi vara där, det var flera år sen sist så det ska bli kul att träffa Elisabet!


Meja har packat väskan och väntar ivrigt.
Ska vi åka nu? Ska vi åka nu? Ska vi åka nu?

Igår fick vi hem Mejas dagisfoton, precis som förra året  R E T U S C H E R A D E. Man blir lite trött! Vi har inte bett om någon retuschering! Kuriren har till och med frågat vi kan tänka oss att ställa upp i tidningen, men jag vet inte. Får fundera lite.

Godmorgon!



Nystart

Efter noggrannt övervägande har jag beslutat att byta 'bloggleverantör', även om det kanske krånglar till det lite för våra eventuella läsare. Förlåt Blogdog, men jag vill kunna lägga ut mer än en bild per inlägg. Kanske kan det bli en lite mer frekvent uppdatering om man kan lägga in fler bilder åt gången? Det är inte alltid man har så mycket att säga, men lite nya bilder brukar alltid finnas och är det inte dom som är mest intressanta, egentligen? :)

En såhär glad tjej skulle på barngympa klockan tio i morse! Ryggan packad!
En såhär glad tjej skulle på barngympa klockan tio i morse! Pappan tyckte det var minst lika kul men tog två Alvedon innan han gick. Det var 40-årsfest i Boden igår!


Tur att vi hade laddat med godis i fredags, så att vi slapp buset. De här tre varelserna ringde på vår dörr!


Meja är helt galen i bokstäver. Hon skriver och skriver och skriver. Hon till och med ritar bokstäver i luften när hon ska sova om kvällen.


         
Jag har varit på HemmaGastronomi med jobbet, det var en höjdare! Tillsammans lagade vi tre rätter och bakade två sorters bröd. Allt smakade ljuvligt! Men var bilden på efterrätten tog vägen vete tusan..


Då ska vi se om jag lyckas posta iväg det här inlägget då.. Nattihejsan på er!



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0